Selecteer een pagina

Je herkent mijn verhaal vast wel als ik je zeg dat ik al erg lang een voornemen had om blogs te schrijven of vlogs op te nemen! Ik was daar geweldig enthousiast over om content te delen omdat het anderen erg goed zou helpen!

MAAR elke keer kwam er iets tussen waardoor ik niet kon schrijven of opnemen. Daar baalde ik achteraf enorm van.

Ik kon niet genoeg tijd vrijmaken (dacht ik)!

 

Hoe doen anderen dat nou?

We twijfelen heel regelmatig of we wel in staat zijn om ons doel te verwezenlijken. En als dat dan wel zo is en het lukt een keer een mooie blogpost te schrijven of een te gekke vlog te maken, krijg je weinig of geen reacties. Wie zit er dan op mij te wachten anyway?

Het aantal reacties laat te wensen over en je twijfel groeit met de tijd. De verlamming groeit ook en uiteindelijk komt er niets meer uit je pen of camera. Je geeft het op en denkt

 

Pffff…. ik werk al zo hard

Toch is het een vorm van slachtoffergedrag. Je legt je er bij neer zonder af te vragen; Hoe kan ik mij verbeteren? Hoe kan ik hen het beste helpen en welke woorden gebruiken zij?

Vaak zijn het eerdere ervaringen waardoor je die twijfel zoveel podium geeft. Is de twijfel je ingegeven door een ander? Familie, ouders of vriendinnen? Zijn zij soms een expert in wat je doet?

 

Angst en schuldgevoel

Vele entrepreneurs hebben een angstgevoel, bewust of onbewust, DE grote reden om in de verlamming te ‘schieten’en jarenlang op dezelfde plek te blijven. Het is heel bijzonder dat ik vooral vrouwen zie die dan naar binnen keren en een zweverig pad opgaan en hopen dat de twijfel weggaat.

Intussen blijft hun business ook op die plek waar ze het hebben achtergelaten. Er gebeurt zelden of niets vernieuwends meer in hun onderneming.

Vrouwen hebben zichzelf in een ‘box’ gezet, door zorgtaken en anderen voorop te stellen. En aan het eind van dit alles, staat er nog steeds geen onderneming!

 

Krachtig zijn

We kiezen er doorgaans niet voor om krachtig te zijn ondanks alles wat er om ons heen gebeurt. Ja, dat zeg ik expres…krachtig willen zijn. Het is écht een keuze van prioriteiten stellen, keuzes maken en vooral van doen. Doen wat je jezelf hebt beloofd; In je kracht staan.

En daar heb je hulp bij nodig, voorbeelden nodig en een mastermind. Geen slimme marketeers. Veel vrouwen hebben moeite om de aandacht bij hun onderneming te houden. Wanneer je begrijpt dat schuldgevoel en angst je echt niet verder gaan brengen in je onderneming, dan pas ben je vrij om te kiezen voor je next level. Natuurlijk moet je ook wat gaan doen aan de rol van beheerder van de dagelijkse takenagenda van het gezin.

Angst en schuldgevoelens zullen je niet helpen, keuzes maken wel!

 

Vrijheid creëer je

Het is tijd om je te bevrijden van alle twijfel en schuldgevoel. Je hoeft niet op zoek te gaan naar je ware zelf. Je bent het al. Durf in je kracht te staan en eigenwijs te zijn. Zorg dat je een groep ondernemers om je heen hebt die dit ook hebben of nastreven. Samen kun je naar de next level gaan.

 

Je bent het waard.

Weg met al die beperkende gedachten en ga in je kracht staan. Met vallen en opstaan, en hé …. Get real! Genoeg gezweefd en aan de slag. Hop, Hop!

 

Geen ‘Follow the Herd’ strategie meer

Geen guru’s meer. Met beide benen op de grond staan dus. Je wilt uniek zijn en creatief denken met je onderneming.

 

Wat kan je nu doen?

Kom in actie

Kies om krachtig te zijn

Ga werken aan je doelen en

Vier het leven

Turn your Backpack into your Goodiebag

 

Meer lezen? Boek bestellen?

‘Ontdek jouw Innerqueen als Verdienmodel. Het Creatief Managementboek naar Vrouwelijk Leiderschap’.

www.innerqueen.nl

Annemiek en Renate

www.howtobeaqueentrepreneur.com

0 reacties