Selecteer een pagina

Jarenlang was ik ‘verslaafd’ aan bepaalde patronen, waarvan ik dacht dat ze mij structuur gaven!

Ik ploeterde de dag min of meer door om alle ballen in de lucht te houden voor mij en mijn gezin. En ik in de avond niet meer vooruit te branden was om aan mijn business te werken; Dus werkte ik IN mijn business. Herkenbaar?

Verandering werd key; De zes inzichten

Hoe goed ik ook mijn best deed, hard werkte en aan het implementeren ging, ik zag het niet terug op mijn bankrekening. Hoe kan dat nou?

Ik was het zat en wilde het anders gaan doen. Maar hoe dan was nog een raadsel! Ik verdiepte mij in de behoefte van elk mens. Wat ons drijft en welke unieke blauwdruk wij hebben?

Jarenlang hield ik mij hier mee bezig; het intrigeerde mij enorm. En hoe simpel bleek uiteindelijk de oplossing. Ik wil ze graag met je delen.

Er zijn zes menselijke behoeften die ons drijven in het leven. Ze geven ons een goed inzicht waarom we doen wat we doen. En als we ze herkennen, dan weet je dat de strijd in onszelf gestreden is en hoef je ze niet meer in je leven toe te laten. Het is een keuze!

Zekerheid

Zekerheid hebben we nodig om ons veilig te voelen, zodat we met eventuele ‘pijn’ om kunnen gaan. Als we de zekerheid opgeven, dan valt ons gevoel weg van ‘ik heb altijd nog… ‘. Stoppen slaan door en de paniek in je hoofd slaat toe. We gaan dus aan de slag met de obstakels uit de weg te ruimen die ons dat gevoel hebben gegeven. Het zijn korte termijn oplossingen.

Ondanks deze shit, blijven we toch vaak doen wat we deden! Onze droom gaat eraan om je ‘zeker’ te blijven voelen. Deze valkuil houden ons in een ‘loop’.

Onzekerheid

Wij laten ons doorgaans graag verrassen. Het geeft variatie aan ons leven en aan onze dag. Blij met aandacht en de lol van de verrassing. En toch…

Er is behoefte aan onzekerheid en dat levert doorgaans geen problemen op.

Als we een film willen huren, kun je vooraf jezelf afvragen of de film die je niet kent, een goede zal zijn – of we ons willen laten verrassen. Of dat we kiezen voor een film die we kennen en ons dat goede gevoel hebben gegeven, zekerheid dus.

Van betekenis willen zijn

De mens wil zich uniek voelen en van betekenis willen zijn. Er bestaat geen mens op de wereld die op een bepaald vlak van betekenis wil zijn. We steken veel tijd aan de mensen die belangrijk voor ons zijn, om nodig te zijn.

Datzelfde geldt ook voor entrepreneurs. We willen opvallen in de menigte zodat we veel mensen kunnen helpen en voor hun van betekenis kunnen zijn.

De vraag is of we dat via de ‘standaard’ willen doen, of dat we willen opvallen. Outstanding willen zijn? Van grotere betekenis willen zijn?

Wil je en ben je bereid meer gewicht in de strijd gooien?

Connectie en liefde

Wanneer we een vriendschap aangaan, dan is het een stuk veiliger dan gaan voor de liefde. We zijn allemaal wel eens zwaar teleurgesteld geweest en durven we het risico niet meer te nemen. Het levert angst op om weer pijn gedaan te worden.

En guess what? Als we de sluizen van liefde weer open zetten en ook onszelf liefde ontvangen gunnen, dan wordt alles anders en wordt alles mogelijk.

Groei

Wanneer vooruitgang gelijk staat aan geluk, wat gebeurt er dan als ere geen groei in je onderneming is te zien? Geen groei – geen momentum en flow.

Geen flow, geen hapiness. Ontwikkeling hebben we nodig als mens om ons ‘senang’ te voelen met onszelf en met onze onderneming.

Bijdrage leveren

Als we ons gelukkig voelen en succes hebben dan heeft de mens de behoefte dit met anderen te delen. Hen een stukje geluk te gunnen. Dan worden we groter dan we zelf zijn. Dat levert momentum en flow op.

Als je deze zes menselijke behoeftes ziet en begrijpt, dan kun je die ook vaak van de ander herkennen. We kunnen dan ook veel beter helpen.

BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THIS WORLD

En hoe dan verder?

Breek patronen en wordt ‘hongerig’ naar succes. Detox de Bullshit. Ruim op wat niet dienend is aan je doelen. Simplify. Zoek grenzen op zodat je er over heen kunt stappen. Just like that! JUMP!

Stop jaloezie en met het kijken naar anderen, omarm je struggles and failures. Want hé…je bent aan het leren. Focus op jezelf en leef vol vertrouwen. Omarm wie jij werkelijk bent en heb je Innerqueen lief! Ze zullen je dichter bij je doel brengen.

Het onmogelijke IS mogelijk.

Welke van deze zes inzichten gaan jou verder brengen. Deel het eens in het commentaarveld.

 

Hou van jezelf,
Annemiek en Renate 

Bron: ‘Ontdek jouw Innerqueen als Verdienmodel. Het Creatief Managementboek naar Vrouwelijk Leiderschap’.

Boek bestellen? 
innerqueen.nl

0 reacties