Selecteer een pagina
Wat kan ik mij toch altijd verheugen op een goed weerbericht voor de komende week. Heerlijk zonnig en droog weer met lekkere temperatuur. Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken en maak dus plannen om met de hond naar het strand te gaan en daar eens lekker uit te waaien. Een stevige wandeling en een kom warme soep bij een gezellige strandtent. Ik heb dat verdiend vind ik zelf.
Ik plan mijn bezigheden allemaal rond dit heerlijke uitje voor mijzelf in het vooruitzicht. Alle ‘dingen’die in huis gedaan moeten worden doe ik achter elkaar, de boodschappen, de telefoontjes met klanten, posts klaarzetten om gepubliceerd te worden. Zo….dat voelt goed! Ik hoef me niet schuldig te voelen en kan ik gaan genieten van de dag voor mijzelf.
Ik plan mijn bezigheden allemaal rond dit heerlijke uitje voor mijzelf in het vooruitzicht. Alle ‘dingen’die in huis gedaan moeten worden doe ik achter elkaar, de boodschappen, de telefoontjes met klanten, posts klaarzetten om gepubliceerd te worden. Zo….dat voelt goed! Ik hoef me niet schuldig te voelen en kan ik gaan genieten van de dag voor mijzelf.
De volgende ochtend sta ik bijtijds op en schuif de gordijnen open. Wat een enorme teleurstelling als ik zie dat het met bakken uit de lucht komt zetten! Ik baal als een stekker dat alles in duigen valt. Waardeloos voelt het omdat ik mij deze dag heel anders had voorgesteld. Ik heb weer geen geluk. Daar gaat mijn wandeling en de soep!! Waardeloos! Dat wordt binnenzitten!
Geluk is echter voorspelbaar, want als aan de verwachting niet wordt voldaan, dan zijn we daar verbolgen over. Je baalt niet dat het regent, maar van de teleurstelling dat het geen zonnige dag is geworden en er dus niet aan je verwachting is voldaan. Je standaardinstelling van je brein is geluk. Wanneer je gaat nadenken, ga je vergelijken en laten je hersenen je niet meer met rust.
Niet gelukkig zijn zit in je hoofd, geluk voel je met je hart. Iets kan je ongelukkig maken als je er een gedachte van maakt en je kan kwellen. Je brein is gereedschap en jij bent daar de baas over. Jij zegt hoe ze moeten denken. Je geeft je brein alleen maar twee types gedachten; Vrolijk en Nuttig. Ik kan bijvoorbeeld tegen mijn brein zeggen, ‘nu is door de regen mijn hele dag verpest’ of ik kan tegen miijn brein zeggen ‘nu kan ik ook eens lekker cocoonen op de bank en lekker eens niksen en dromen’. De gedachte dat het de hele dag sjagrijnig blijft regenen is nutteloos.
Wat ga je doen op zo’n dag? Wat doe jij om je gedachten te beïnvloeden? 

0 reacties

Overleven door of juist verzuipen in de lijstjes

Overleven door of juist verzuipen in de lijstjes

Wij vrouwen houden van lijstjes maken. Een lijstje voor de boodschappen; een lijstje van afspraken die we moeten maken; een lijstje voor dingen die je nog moet doen, de TO DO LIST; een lijstje voor de sociale afspraken van de kinderen; een lijstje voor je werk; een...

Getting sh*t done VS Creativity

Getting sh*t done VS Creativity

Je herkent het vast wel; dagenlang en vaak week na week ben je druk bezig met implementeren! Je bent dat, ondanks de stappen vooruit die je maakt, zo langzamerhand wel erg zat aan het worden omdat je niet meer aan de leuke dingen toekomt die je inspireren. Je wilt nu...

Is Nederland SMART genoeg geweest?

Is Nederland SMART genoeg geweest?

Nederland is van ouds een handelsland. Wij Nederlanders mogen trots zijn dat wij het lef hebben om te gaan en staan waar wij willen en onze dromen achterna gaan met een plan van actie. Nieuwe wegen bewandelen en nieuwe manieren ontdekken om te verbeteren en te...

Snel vooruit komen met weinig moeite

Snel vooruit komen met weinig moeite

Jarenlang heb ik discipline ontwikkeld om hard te werken. Dat kan ik inmiddels heel goed. Ik had een goede dagelijkse routine met mijn takenlijst opgebouwd die redelijk goed werkte. Totdat ik tot het besef kwam dat deze taken ook veel handiger en sneller moesten...

Je leven als entrepreneur is niet vanzelfsprekend

Je leven als entrepreneur is niet vanzelfsprekend

Je leven als entrepreneur is niet vanzelfsprekend Hoe je het ook went of keert, het is een bijzondere en indrukwekkende ervaring om je bewust te zijn van je bestaan. Dat je elke dag je ogen open doet en de keuze hebt hoe de dag zal gaan verlopen. Eens te meer voor...

Van ‘aan de grond’ naar inspiratie

Van ‘aan de grond’ naar inspiratie

Einde zomer 2016 - Door de kier tussen de gordijnen schijnt een klein straaltje licht van de lantaarnpaal op de muur. In de verte hoor ik de klok van de kerk. Bam….bam…bam, ggrrrrr het is al 03.00 uur en ik heb nog geen oog dichtgedaan. Ik draai me nog maar eens om op...

De houdbaarheidsdatum van je Legacy

De houdbaarheidsdatum van je Legacy

Wat wil je achterlaten wanneer jij er niet meer zult zijn? Menig entrepreneur denkt daar aan. Wat kan die doen wat belangrijk is voor de wereld en welke impact dit zal hebben. Dan wil je natuurlijk dat je onderneming waarvoor je zo hard hebt gewerkt een langer leven...

Ondernemen is doen wat je leuk vindt

Ondernemen is doen wat je leuk vindt

Heerlijk toch die geur van zonnebrandcrème op je huid waar dan de zon haar warmte laat voelen. Alle mensen heerlijk buiten waar de vogeltjes fluiten, genietend van de eerste zomerse dagen in mei. Je kan gewoon zien dat de mens er van opknapt. (Bijna) geen chagrijnig...