Selecteer een pagina

Je herkent het vast wel; dagenlang en vaak week na week ben je druk bezig met implementeren! Je bent dat, ondanks de stappen vooruit die je maakt, zo langzamerhand wel erg zat aan het worden omdat je niet meer aan de leuke dingen toekomt die je inspireren. Je wilt nu eenmaal groeien dus…. ‘Getting sh*t done’ staat hoog in je vaandel. Je bent een echte ‘bikkel’!

 

Een onderneming opbouwen is een worstelpartij!

Maar je hebt zo langzamerhand wel het gevoel dat je helemaal aan het leeglopen bent. Er zit nog maar weinig variatie in je dag. Je bent moe en ook nog eens erg prikkelbaar voor je omgeving aan het worden. Dit helpt je eigenlijk allemaal niet. Pfff! De klus klaren is sterk en worstel je door (waarschijnlijk in je eentje) om bijvoorbeeld die landingspagina’s gepubliceerd te krijgen, je blog te hebben geschreven en de betaling mogelijk te maken voor mensen die van je diensten gebruik willen maken.

 

Techniek, funnels, content, marketing, social media….

Door al deze technische hoogstandjes (yeah… we did it too!), wordt het steeds moeilijker om je eigen ideeën uit te werken, vorm te geven en in de praktijk te brengen. Ideeën die je graag wil ontwikkelen en die jouw business uniek en onderscheidend zullen maken.

 

Veel vissers aan de rand van de vijver

Uniekheid wordt steeds belangrijker. Er ‘vissen immers veel entrepreneurs in dezelfde vijver’. Innovatief zijn en een eigen ‘stem’ ontwikkelen is absoluut noodzakelijk wil je een inspirerend en bloeiende onderneming op bouwen. Eentje die op een goed fundament is gebouwd met een entrepreneur aan het stuur die verdomd goed weet wat ZIJ wil en HOE zij haar onderneming wil laten groeien. Een entrepreneur die keuzes durft te maken, die haar ‘kop’ boven het maaiveld wilt uitsteken. Een entrepreneur die ondanks twijfels en onzekerheden, ‘outstanding’ wil zijn en er voor gaat.

 

Innoveren om authentiek te zijn

Je wilt loskomen van deze oude manier van denken en flexibelere manieren bedenken om van oude gewoontes en denkpatronen los te komen. Je wilt graag je onderneming zien groeien in een ander, fris en nieuw daglicht. Originaliteit bereik je alleen door Creativiteit aan te gaan. Dus gewoontes en denkpatronen los te laten zodat je nieuwe mogelijkheden gaat zien.

 

Buiten de ‘norm’ vallen

Durf jij het aan? Ben je opgewassen tegen de weerstand, überhaupt je eigen weerstand het hoofd bieden en er eigenwijs toch tegenaan te gaan? Is je drang om iets origineels neer te zetten groot genoeg? Wil je iets creëren wat er nog niet is?

 

Wie is in staat tot Creativiteit

Jij dus, je buurvrouw, je moeder en oma, je concurrent. Iedereen heeft creatieve vermogens. Creativiteit zit em niet alleen in kunst maken, maar in jouw flexibele houding om situaties in een ander daglicht te (willen) zien. En ja, oefening baart kunst (haha) zullen we dus zeggen.

 

Jouw talenten….ehh…welke?

Jouw talenten kun je alleen ontdekken en zien wanneer je creatief wordt. Nee je hoeft gelukkig geen schilder of tekenaar te worden. Creativiteit ontwikkelen op een dagelijkse manier is heerlijk, innovatief en rustgevend. Rust genereerd hartsverbinding en mogelijkheden. Je weet wel dat dit waar is omdat jij jezelf nooit de tijd gunt voor leuke hobbydingetjes!!

 

Creativiteit bestuurd meerdere denkprocessen tegelijk in ons brein

Jazeker. Je wist niet dat jouw brein wel kan multitasken hé? Dat gebeurt wanneer je met creativiteit aan de gang gaat voor je onderneming en perfectie voor eens en voor altijd uitbant. Je brein is in staat dit onbewuste proces, bewust te laten worden met een of twee hoofdlijnen die belangrijk voor je zijn. Deze gevonden mogelijkheden kan je niet met je bewustzijn genereren.

 

The Real Magic

Vaak weet je niet welke talenten je hebt. Je bent zo opgeslokt in het implementeren en de marketing daaromheen. (= marketing 1.0 hé. ’t Is maar dat je het weet!). Daarom is het slim om ze uit te proberen en ze uit te dagen. Je zult jezelf verbazen over je eigen denken en vormgeven van nieuwe concepten. Real Magic!

 

Waarom is Creativiteit zo belangrijk?

In onze snelle technologische maatschappij is het hartstikke moeilijk om tegen de stroom in te zwemmen en eigenwijs te zijn. Routine (marketing 1.0) is daarom je allergrootste vijand. Het zorgt ervoor dat je je uitgewoond voelt, leeg en moedeloos. Je uit dit door onverschilligheid, ontevredenheid, en gespannen zijn. Je MOET dus kiezen voor meer creativiteit.

 

Jouw uniekheid

Uniek zijn is een keuze. De keuze om je eigen talenten te zien en die van een ander te zien en verder te ontwikkelen. Creativiteit zit al in je. Je bent het kwijtgeraakt en je hebt er nu al helemaal geen tijd meer voor. Door creatief te zijn zul je onoverkomelijk goed en blij voelen. Sterker staan in je onderneming en veel sneller een unieke onderneming neer zetten. Jij bent in evenwicht, zowel geestelijk als lichamelijk én is ook je onderneming in evenwicht en groeiende.

 

Creatief in je onderneming door journaling voor business

Decennia lang zijn wij al creatief in onze succesvolle ondernemingen geweest. Maar ook hier gold voor ons Level Up. Het is de hoogste tijd om alle ondernemende entrepreneurs te laten profiteren met specifieke creativiteit voor de onderneming. Niet zomaar journaling die je op Pinterest bijvoorbeeld tegenkomt. Maar zeer specifiek voor ondernemers. Omdat wij jou dit enorm gunnen om op een creatieve manier je hartsverbinding te maken met jezelf, je onderneming en anderen.

 

Ga Creatief denken; unieke trainingsdag

Gelijk na de zomervakantie op vrijdag 14 september kun jij een hele dag leren hoe je Creatief Journaling voor Business Queens inzet voor je onderneming. Maak alvast ruimte in je agenda en houd deze datum vrij. Ga ook creatief denken én doen. Nodig een collega uit die je ook creativiteit in de onderneming gunt, want dan heb je een voordeel. Trek een sprint nog dit jaar, zodat jij je uniekheid vindt en laat die weerspiegelen in je onderneming voor 2019.

Via Social Media en de wekelijkse mail zullen wij je op de hoogte houden.

 

Make 2018 great with creativity & joy,

Annemiek en Renate

 

0 reacties