Selecteer een pagina

Regelmatig krijg ik de opmerking van: “jeetje wat ben je daar goed in, of wat doe jij dat makkelijk.”
Het is voor mij zo vanzelfsprekend geworden dat ik niet meer inzie dat dat mijn kracht is.

Ik lig bij de fysio op tafel en ik vraag hem het hemd van zijn lijf over mijn schouder, de operatie, het gerepareerde door de arts en het herstelproces. Vol aandacht luister ik naar zijn antwoorden. Het ging flink wat tijd kosten eer ik weer volledig mijn schouder kon laten functioneren zoals ik het verwachtte van mijn lichaam.

Daarnaast stelde hij vragen, als ondernemers onder elkaar, over zijn bedrijf en de marketing eromheen. Hoe vind je nou een betrouwbare partij om zaken mee te doen zoals jij het zelf voor ogen hebt. Wat kan ik nou wel en niet verwachten binnen de afspraken die je maakt met elkaar. Ik hoor zijn struggles aan en geef hier en daar antwoord hoe ik het zie of zal doen. Na meerdere malen (lees 3x per week van het herstelproces dat zo’n 9 maanden duurt voor een schouder) bij hem op tafel te hebben gelegen, kreeg ik steeds meer en diepere vragen over de branding van zijn bedrijf. En iedere keer mocht ik mijn mening en kijk op het verhaal geven.

Ik kwam daar voor mijn schouder, maar ondertussen werkten we zo nauw samen aan het herstel van onze beide vraagstukken.

Wat voor mij hele normale vragen waren waar ik door mijn ervaring en kennis makkelijk antwoord op kan geven, telt bij de fysiotherapeut net zo. Hij weet ook door ervaring en kennis antwoord te geven op mijn vragen. Het is onze tweede natuur geworden om met passie over ons vak te praten, maar zijn we er ons wel bewust van op het moment dat we het doen?

Bij mij kwam het pas binnen, toen mijn fysiotherapeut vroeg of ik meer voor hem wilde doen rondom de branding van zijn bedrijf. En dat hij er ook “gewoon” voor wilde betalen dit keer. Ik dacht al zo vaak met hem mee en mocht mijn mening geven dat hij vertrouwen heeft gekregen in mijn kunnen. Mijn kracht zit dus in het meedenken op basis van mijn kennis wat allemaal netjes opgeslagen zit in mijn hoofd. En deze meneer wil er “gewoon” voor betalen. Ik ben dus heel onbewust bezig geweest met het opbouwen van een relatie.

Dus hoe mooi is het eigenlijk om onbewust te genieten van je vak, als je maar bewust bent van die kracht die jij hebt. Geef jezelf een complimentje bij het ontdekken van die kracht en geniet van het moment. Je maakt op welke manier dan ook altijd een indruk bij iemand, door “gewoon” jezelf te zijn.

0 reacties