Selecteer een pagina

Wat wil je achterlaten wanneer jij er niet meer zult zijn? Menig entrepreneur denkt daar aan. Wat kan die doen wat belangrijk is voor de wereld en welke impact dit zal hebben.

Dan wil je natuurlijk dat je onderneming waarvoor je zo hard hebt gewerkt een langer leven zal hebben dan jezelf. Misschien dat je de onderneming wel met winst verkocht gaat worden en dat op deze manier jouw Legacy nog voortleeft.

Of zit het toch genuanceerder in elkaar?

Zelfs als later van jou een standbeeld wordt geplaatst, dan zal toch vroeg of laat de gemeente besluiten dit beeld, wat inmiddels als klimrek door de jeugd is gebruikt, te vervangen. En wat betreft dat ‘lintje’ die je opgespeld hebt gekregen….; die leveren je nabestaanden in alle stilte weer in …. alsof je nooit een lintje hebt gehad! Ineens kent dan niemand je meer.

En je familie en vrienden dan?

Ja die dragen jou nog wel een tijdje in hun hart mee en je kinderen, kleinkinderen en misschien nog wel je achterkleinkinderen zullen zich jou nog wel herinneren. Ook dat zal de tand des tijds niet weerstaan. De vierder generatie zal je vergeten zijn en wordt je die abstracte voorouder. Kijk naar je eigen ervaringen hoe jij kijkt naar oude foto’s van je oma’s oma en opa’s opa. Het zijn toch volslagen vreemden.

Het digitale voordeel van 2018

Gelukkig. Alle harde schijven in jouw huishouden en misschien ook wel bij familieleden, staan vol met jouw foto’s en video’s. Sociaal media ‘zoem’ je ook nog wel eventjes door en ben je nog wat langer te vinden. Maar over honderd jaar is ook dat niet meer relevant.

Waar gaat jouw Legacy dan over?

Je leven draait niet om de Legacy of wat je nalaat. Laat het moderne fenomeen ‘je Lagacy achterlaten’ gerust eens los. Jouw legacy is niet je product of de online academie wat je nu als entrepreneur aan het creëren bent. Ook gaat die niet over de fantastische vakanties en wereldreizen die je bij leven met je kinderen hebt gemaakt . Of wat je allemaal nog meer bereikt hebt.

Het leven zelf is jouw unieke product

Hoe goed jij je leven als entrepreneur hebt ingericht en hebt bewandeld is je ultieme Legacy. Het leven zelf is je product.

We denderen zo snel door wanneer we een bloeiende praktijk of winstgevende onderneming willen neerzetten.

We zijn opgeslokt door marketing, strategieën, funnels en producten maken voor anderen. De angst en boosheid ervaren wanneer dit allemaal moeizaam verloopt.

Food for the soul

We vergeten tijdens de ondernemersprocessen maar al te vaak ons zelf te voeden en te ontwikkelen tot een mens met een ‘rijk gevoel wat genoeg is om van te leven’. Een liefdevol mens die de betrekkelijkheid ook inziet van al het aardse. Angst, boosheid en onzekerheden zullen minder op de voorgrond zijn dan nu het geval is.

Maak de connectie

Verbinding krijgen en hebben met die rijkdom binnenin zodat we met liefde, licht en warmte kunnen verspreiden in de wereld is het ultieme product. En dat we van daaruit ook in staat zullen zijn die betere en prachtige en inspirerende onderneming met vertrouwen de wereld in te slingeren.

Dat is het enige wat het allerbelangrijkste is en wat je te doen staat.

Momentum creëren

Of Flow creëren. Zoveel en zo vaak je maar kan. Dit betekent dat je jezelf anders moet gaan voeden. Blijdschap en liefde voelen zit em al in hele kleine dingen. Waarde geven om je heen en elke dag weer. Praktisch zijn in je denken en vooral realiseren dat je Legacy in het NU is. Werk doen waar je voldoening uit hebt en tevreden zijn met alle goederen wat je hebt in plaats van meer of beter na te streven.

Het betekent

Dat je blij kunt zijn met kleine successen én met tegenslagen. Want zonder dalen geen pieken. De dalen zullen je de mogelijkheid geven om weer te leren en verder te komen. Omarm ze! Zij zullen je leven prachtig maken.

Dussss ……

Maak je leven niet zo moeilijk

• Simplify

• Accepteer

• Geniet

• Dans

• Lach

• Wees goed

• Voed je brein

• Mind over Matter please!

 

Je houdbaarheidsdatum is groeiende!

Wat is jouw houdbaarheidsdatum? Deel het hieronder in het reactieveld.

 

Hou van jezelf

Annemiek en Renate

2 Reacties

 1. Sandra Broerse

  Een positief gevoel geven aan iedereen die ik ontmoet en waar ik mijn leven mee mag delen. Mijn gezin op de eerste plaats.

  • Renate van Dijk

   GEWELDIG Sandra!
   Als we dat samen doen, dan ziet de wereld er een stuk mooier uit voor iedereen. 👑💖