Selecteer een pagina

Je leven als entrepreneur is niet vanzelfsprekend

Hoe je het ook went of keert, het is een bijzondere en indrukwekkende ervaring om je bewust te zijn van je bestaan. Dat je elke dag je ogen open doet en de keuze hebt hoe de dag zal gaan verlopen.

Eens te meer voor mij, na mijn reanimatie en comatijd nu 10 jaar geleden, om mijn leven en tijd die ik heb, voluit te leven. En voluit bedoel ik met purpose en gedrevenheid. Vol aandacht besluiten om het allerbeste uit elke dag te halen.

Een dag zonder verspilling en de keuzevrijheid te hebben om die dag te werken aan je Purpose. Of dat nu persoonlijk of business-wise is.

Overbodigheden

Je herkent het vast wel dat we dagelijks veel overbodige dingen doen omdat het nu eenmaal van ons verwacht wordt. Dat alweer het ondernemersdoel die je te doen had die dag wederom niet gehaald is. Verd*…!

Overbodige dingen omdat we bijvoorbeeld geen nee willen zeggen, omdat we bang zijn wat anderen van ons zullen denken. Dat ze jou egoïstisch vinden of arrogant omdat je wél die ene keer nee zegt.

Doelloos

De vanzelfsprekendheid van elke dag neemt het van je over. Je zit lekker in dezelfde cadans van alle dag!

Als je geen doel voor ogen hebt die dag, behalve de boodschappen, huishouden en de kids, dan maakt het ook geen bal uit wat je doet; Overgeleverd aan de waan van de dag. Met nog steeds diepgewortelde dromen in je die je zo graag nog met de wereld wilt delen.

Vrijheid

Vrijheid als mens….als die niet belangrijk is voor je, dan vul je je dag met verplichtingen die wel leuk zijn, maar je niet verder zullen brengen. Jij persoonlijk zal niet groeien omdat je altijd maar in diezelfde veilige cocon blijft. De saaiheid en het ontevreden onderbuikgevoel haar kansen grijpt. Alle energie in je lichaam en geest zal absorberen.

Energie

Om je vrijer en blijer te voelen als mens zul je in actie moeten komen. Veel entrepreneurs zitten gevangen in die cocon.

Door overbodige bezigheden los te laten en betere keuzes te maken, moet je kijken naar hoe je dat nu doet. Inventariseer eens wat steekwoorden wat je nu aan het doen bent en schrijf ze op. En vervolgens een nieuw setje met steekwoorden wat je graag zou willen.

Waar krijg jij de energie van als je die twee rijtjes eens vergelijkt?

Eerlijkheid

Als je die zaken eens los zou laten die je niet meer zullen dienen als entrepreneur en je tijd krijgt om je dromen na te jagen….hoe zou je leven in vrijheid er dan uit zien? Vrij in keuzes maken, vrij om de overbodigheden weg te laten, vrij om je vele sociale verplichtingen eens op te schonen en de bezem er door te halen.

Opruimen

Simplify life! Hoe klinkt dat bij jou. Stille wens om met minder rommel te zitten zodat je helderheid krijgt. Alle ‘meuk’ opruimen zodat je er niet elke dag tegen aan hoeft te kijken. Je doet niks met die ‘meuk’. Het levert telkens maar weer ergernis op.

Gevoel van betekenis

Je wilt dat jouw leven er toe doet. Zeker als entrepreneur. Dan moet er geen ‘meuk’ zijn en veel verplichtingen. Dan moet je nee gaan leren zeggen, zodat je tijd terug krijgt voor jou en je onderneming. Ruim op wat je niet dient en ga eens door je relaties heen in je agenda….zijn ze een gewoonte geworden zonder dat je gevoed wordt en leegloopt?

Wat nu?

Dan is er weer ruimte en tijd voor jou en je onderneming. Je vraagt jezelf af hoe nu verder? Opgeruimd, meuk weg, ruimte gecreëerd en tijd gemaakt. Je hebt vrijheid gecreëerd. Hoe ga je dat ten volste benutten?

Verder gaan waar je gebleven was is na deze vernieuwing niet zo’n goede optie. Kies eens een frisse en andere weg met je nieuwe volle leven. Maak elke dag een nog voller leven als de dag ervoor met nieuwe stappen die je maakt. Hoe klein die ook zijn.

Plan je nieuwe Queentrepreneur-leven

Met vrijheid en helderheid. Met je angst voor alle volgende stappen, maar hé, omarm je groei. Want dát gebeurt er namelijk wanneer je angst erkend en omarmd, zodat je wél die nieuwe stap gaat zetten.

Eénpitter of samen

Ja een deel zul je altijd alleen moeten doen, maar dat kun je delen met gelijkgestemden. Allemaal Queentrepreneurs die op weg zijn naar een gezonde onderneming en persoonlijke ontwikkeling met je diepste verlangen en purpose. Je wilt er toe doen toch?

Plannen maken

Onontkoombaar proces om te starten met de juiste plannen die uit je diepste verlangen voort komen. Onder woorden brengen van je gevoel en vooral de juiste woorden gebruiken en niet die wat de wenselijke zijn.

Bereidheid

Vanzelfsprekend toch? Een beetje!

Je moet écht het werk willen doen, niemand anders doet het voor je. Is je verlangen zó sterk dat het je motivatie van elke dag kunt zijn?

Dat laatste herken je waarschijnlijk wel! Eén van de lastigste dingen om op de mindere dagen waarin je motivatie vakantie lijkt te hebben genomen, je toch stappen vooruit zet voor jezelf en je onderneming.

Er is een Tribe van Queentrepreneurs aan het ontstaan

Vrouwelijke entrepreneurs die er toe willen doen, willen bouwen in vrijheid aan hun vrijheid op lange termijn. Queentrepreneurs die het werk willen doen en die van betekenis willen zijn in de wereld. Die allemaal het doel voor ogen hebben om vanuit purpose hun onderneming vorm te geven en te laten groeien. Zichzelf persoonlijk ontwikkelen, elke dag weer. Een gezelschap die je accountable houd, die inspireert, die je know how geeft, die je ondersteunt en inspireert.

Sluit je aan bij deze Facebookgroep van Queentrepreneurs voor feedback, video’s om te groeien, video’s om je te ontwikkelen, Queenspirations, templates, minicursussen en alles wat je nodig hebt om te groeien met je onderneming.

www.facebook.com/howtobeaqueentrepreneur

Make today great!

Annemiek en Renate

 

p.s. We starten in deze groep binnen 10 dagen met mooie kansen voor jouw en je onderneming. Don’t miss it!!

 

0 reacties