Selecteer een pagina

Wij vrouwen houden van lijstjes maken.
Een lijstje voor de boodschappen;
een lijstje van afspraken die we moeten maken;
een lijstje voor dingen die je nog moet doen, de TO DO LIST;
een lijstje voor de sociale afspraken van de kinderen;
een lijstje voor je werk;
een lijstje voor …. 

Noem maar op.

 

Rust in je hoofd

Heerlijk die lijstjes, vooral die lijstjes die je even snel op de achterkant van een envelop schrijft of op een los papiertje en de normale dingen in je agenda, want dat geeft overzicht en rust in je hoofd, … toch? Je hebt het van je afgeschreven en het staat op papier, zodat je het niet kan vergeten!

Met al die lijstjes bij elkaar en overal en nergens achter gelaten creëer je een overloop van informatie. En juist omdat het overal en nergens opgeschreven staat is er geen overzicht, is er geen rust. Er is stress!!! Want waar had je dat ook alweer opgeschreven, datgene wat je niet moest vergeten! Als je stress ervaart dan kan je niet op je best zijn! En al lijken lijstjes een heel mooi systeem, het is niet waterdicht!

 

Een systeem dat werkt

Hoe fijn is het om een structuur te hebben in de chaos van informatie die je wilt en moet onthouden. Overzicht van jouw gehele process van waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Een dagelijkse vriend voor je week- en maandplanning waar je creatief mee om gaat.

 

Creativiteit ten top

Iedereen weet dat plaatjes meer zeggen dan duizend woorden. We kijken niet voor niets de cute poezen- en hondenplaatjes en filmpjes die voorbij komen op social media. Je leest een stuk tekst 94% eerder als er een goed plaatje bij staat. En omdat de meeste mensen visueel zijn ingesteld, onthoudt je ook makkelijker door plaatjes. Er zit veel meer emotie bij een beeld. En je maakt er heel gemakkelijk je eigen verhaal van.

 

De oplossing van het lijstjes maken

Toen mijn kinderen nog niet zo goed konden lezen en ze toch enorm graag wilden helpen met boodschappen doen,
heb ik het boodschappenlijstje visueel gemaakt.

Het gaf mij zo enorm veel lol om lekker creatief bezig te kunnen zijn met zoiets simpels als het boodschappenlijstje.
En voldoening omdat het goed werkte voor de kinderen.

Dus bring back the creativity in your life and business.


Voor business is het super effectief om je creativiteit in te zetten.
Je ontvangt er helderheid, vertrouwen, inspiratie en focus voor terug. Maar vooral enorm veel LOL!!!

 

Het system Visual Business Journal

Al jaren maakt Annemiek gebruik van dit system en ze heeft het ook bij mij geintroduceerd. Wat een zaligheid om alles wat er in je opkomt één plek te geven. Je geheel los kan gaan in de creativiteit. Juist door die in te zetten in je business journal maakt het jouw proces zo duidelijk. Al je lijstjes op één plek.

Van wekelijkse planningen tot mindmappen van je ideeën of projecten. Van je frustraties vormgeven t/m de content van je trainingen.

Het is een reflectie op het verleden en het geeft de focus op het heden.

Alles in één proces overzichtelijk inzien waarmee je een actieplan kan blijven maken en doorvoeren. Met veel visuals om het super aantrekkelijk te maken en te houden.

Door jezelf elke keer uit te dagen om het visueel aan te pakken creëer je nieuwe ideeën op vraagstukken die je hebt. Visualiseer je dromen en droomdoelen met verbinding vanuit je hart op het papier van je business journal.

 

Geen overloop van informatie meer

Geen kwijtgeraakte to do lijstjes op enveloppen of losse papiertjes. Geen digitale opslag van to do lijstjes op je computer.

Eén plek voor je hele zaligheid met een big FUN-factor.

 

Bring back the Creativity and Joy in your life and business!

 

Over welk vraagstuk zou jij graag creatief brainstormen met ons?
Schrijf het hieronder in de reacties…

0 reacties