Selecteer een pagina

Jarenlang heb ik discipline ontwikkeld om hard te werken. Dat kan ik inmiddels heel goed. Ik had een goede dagelijkse routine met mijn takenlijst opgebouwd die redelijk goed werkte. Totdat ik tot het besef kwam dat deze taken ook veel handiger en sneller moesten kunnen. Ik had nooit gedacht dat deze methode van smart werken mogelijk was om onze onderneming te laten groeien binnen het jaar.

 

Weg met wilskracht, hallo Smart werken

Ik wilde mezelf niet meer zo hoeven te pushen en graag de boel omgooien. Smarter werken en vooral veel meer voordelen hier uit halen. Als de boel toch op de ‘schop’ gaat – dan maar beter volgens een kortere route die heel doelgericht is.

Bring in the joy!

Een kortere route met vooral veel lol. Natuurlijk met een beter resultaat. Niet alles zal moeiteloos gaan, maar de intentie in het ondernemen krijgt veel meer diepgang. Doelgericht werken met meer lol. Yes, wie wil dat niet? Een BIG SMILE als afsluiter van de dag, omdat je weer dichter bij je doel bent gekomen.

Meer vrije tijd

Meer vrije tijd ook omdat je duidelijkheid hebt geschapen. Je herkent vast wel dat je je lange tijd overweldigd hebt gevoelt door de hoeveelheid van taken. Buiten je onderneming ook de agenda van het gezin in het oog moest houden, je sport en je echtgenoot die ook zijn aandacht moet krijgen. Een kortere route en dus meer vrije tijd klinkt je dus als muziek in de oren!

Tegenwind

Die doelgerichtheid waar ik eerder over sprak, gaat vaak op de schop bij wat tegenwind. Je hebt een briesje die je wel overleeft. Maar wat nu als je serieus lang tegenwind hebt? Enorm uitputtend toch? Je weerstand groeit met de dag. Je hebt het gevoel dat je hebt gefaald. Ga dan eens bij jezelf te rade en geef eens antwoord op de vraag of die constante tegenwind jou wel dient. Moet je niet eens de boel opschudden en nieuwe wegen gaan bewandelen?

Continuing story

Intussen is het is makkelijker om je weestand te omarmen in plaats van tegengas te geven; Dat is een enorme energie slurper! Kleine stappen helpen je de focus in je onderneming te houden en het smarter werken hoog in het vaandel te houden. Elke kleine stap brengt je dichter bij je doel nietwaar? Benoem je doelen voor die dag in een Journal. Zorg dat het niet in je hoofd blijft zitten maar geef ze vorm en alle ruimte op papier.

Drastisch te werk gaan?

Je kunt ook kiezen om smart werken op een drastische manier in te zetten. Flinke maatregelen voor flinke veranderingen!

Niets is minder waar. Hardlopers zijn bijna altijd doodlopers. En buiten dat is het dodelijk vermoeiend om moedwillig iets nieuws te forceren. Je brein zal zich heftig verzetten en je wederom in de weerstand willen duwen.

Krijg het voor elkaar

Door deze verandering met smarter werken élke dag in kleine stappen toe te passen, zie je niet alleen snellere, afgeronde taken, maar merk je ook dat er geleidelijk een verandering in jouw mindset is ontstaan. Neem het niet voor lief! Maar omarm ook dit gevoel van groeien, persoonlijk als ook in je onderneming.

Groeien gaat niet vanzelf maar in kleine stappen. Na een paar weken merk je dat je patronen hebt veranderd en dat er meer lucht is gekomen. Meer lucht waarbij je werkelijk kunt genieten van dit nieuwe proces.

Verandering kost tijd

Kleine stappen stelt je in staat om sneller te groeien en je eigen gevoel te belonen. Je kunt daardoor doelgerichter werken in minder tijd. Het is bekend dat nieuwe gewoontes 3 weken tot zelfs 3 maanden duren om helemaal in je systeem te komen voordat er een nieuwe gewoonte is ontstaan.

Volhouden is key

Vraag je elke dag eens af welke stappen je die dag gaat zetten om je onderneming te laten groeien. Welke gewoontes moet je je bewust worden en welke wil je dan veranderen?

Simpele en goede vragen om de dag mee te starten met een kop koffie of thee. En vooral vorm te geven op papier. (Maximaal 15 minuten; verlies je niet in het doedelen!)

Track record bijhouden

Houd per dag bij wat je wilt doen en welke doelen of taken je behaalt hebt aan het einde van de werkdag. Vier je successen en wees trots op elke vooruitgang. Je maakt bewust wat je onbewust goed hebt gedaan die dag. Tijd voor een ‘little celebration’ in je hart.

Moet je eens opletten welke doelen je dan al hebt bereikt aan het einde van de week. Ook die feestjes horen thuis in jouw journal.

Wat zijn jouw uitdagingen om te groeien met je onderneming?
Laat jouw uitdaging eens weten in het reactieveld hieronder.

Make today great,
Annemiek en Renate

‘Ontdek jouw InnerQueen als Verdienmodel. Het Creatief Managementboek naar Vrouwelijk Leiderschap’.
www.innerqueen.nl

0 reacties