Selecteer een pagina

 

Je herkent het vast wel. Je hebt van ALLES geprobeerd en toch wil iets niet lukken.
Als een echte entrepreneur geef je niet op en probeer je het nog een keer.
Dat knagende gevoel van falen begint steeds harder te knagen.

Je kunt al je stappen die je al eerder had gezet nogmaals bewandelen, want wij vrouwen zijn daar goed in!
Je probeert iets wel drie tot vier keer, om er echt zeker van te zijn dat dat niet de oplossing is.
En zelfs dan ben je er nog niet echt van overtuigd.
Ook wij vrouwen kunnen ons verdriet goed uiten, dus na een woede uitbarsting komt de stortvloed van tranen die over je wangen rollen.

Wat is toch dat ‘iets’ waardoor het niet lukt?
Hoe kan je daar achterkomen?
Je gevoel zegt dat er echt wel een oplossing is, alleen jij ziet het (nog) niet!

 

Doorbraak

Heb je wel echt alles geprobeerd om de oplossing te vinden?
Je hebt zintuigen die je kunt inzetten om de oplossing te vinden.
Je hebt diverse denkwijzen om iets op te lossen.
Je hebt zelfs stappenplannen om tot een oplossing te komen.
Eén manier is voor velen eng om te proberen. Een creatieve manier om de oplossing te vinden.

 

Een voorbeeld

Op veel scholen is creativiteit het ondergeschoven kindje geworden. Er wordt steeds meer digitaal gewerkt en er wordt rechttoe rechtaan onderwijs gegeven; mond dicht, zitten blijven en werken. Waar een kind goed in is, hun creatieve vrije geest, wordt er uitgestampt door het onderwijs. In business ook wel marketing 1.0 genoemd.

 

Tijd om het anders te doen

Een business, dat net als een onderscheidende school creatieve oplossingen integreert in het reguliere onderwijssysteem, zodat de talenten tot bloei kunnen komen. Wat resulteert in; vrijheid ervaren, vrolijker werken, en steeds makkelijker andere oplossingen creëren.

 

Het verhaal van de drie deuren

 

Deur 1.

Je kent vast wel een ondernemer die kiest voor de rechttoe rechtaan manier van werken. Je wilt wel klanten, je wilt wel geld verdienen, je wilt wel een bedrijf opbouwen, maar niet te hard hoeven werken. De makkelijkste weg, door die van de open deur. Welk resultaat levert het je op? Precies hetzelfde als waar je al die tijd al mee bezig bent.

Deur 2.

En dan heb je ondernemers die wel investeren, in een coach bijvoorbeeld met de quick fix methode of ze kopiëren hoe anderen het doen. Ze zetten de boel in beweging en handelen naar hun kunnen. Voornamelijk varen ze op wat ze al weten uit gewoonte, eerder hebben gedaan of volgen anderen zonder zelf na te denken. Dit is de dichte deur die je open moet trekken of duwen om er doorheen te kunnen. Als je door de deur gaat wat is er dan veranderd? In principe niets meer dan bij de open deur. Alleen de frustratie is stukken groter! Je hebt een handeling gedaan om de deur te openen – je hebt actie ondernomen, maar je komt niet verder.

Deur 3.

En dan heb je de weg van de gesloten deur. Een weg met een uitdaging. Een uitdaging voor echte entrepreneurs die het verschil willen maken! Je moet op een andere manier kijken naar de mogelijkheden. Jezelf aan het werk zetten om op een andere manier de oplossing te ontdekken. En welk resultaat krijg je als het je lukt? Welke conclusie kan je voor jezelf trekken wanneer je door de derde deur gaat? Wat voel je? Voldoening en trots! En terecht!

Zo kan jij ook in jouw onderneming staan. Door de creatieve verrijking van je Inner Queen, waardoor je veel sterker je vrouwtje staat. Met hartsverbinding, met jouw talenten en vol zelfvertrouwen. Dus, bring back the joy & creativity!

Wat nou zo mooi is aan dit verhaal is dat er nog een stap is na de gesloten deur. Je hebt het onbekende ontdekt. Een echte leider komt terug door de deur en leert het anderen. Leave your beneficial legacy!

Waar loop jij nu tegenaan en zou jij graag een creatieve oplossing voor willen? Schrijf het hieronder in het reactieveld.

 

May joy and creativity be with you,
Annemiek en Renate

0 reacties